Vier het leven samen in Almere op het festival Connecting People. Op zaterdag 7 september 2024 is de Esplanade het podium voor een onvergetelijke dag vol muziek, eten en activiteiten voor jong en oud. Het festival is een viering van Almere en haar inwoners. Er treden verschillende Almeerse acts op en er staan kramen met producten. Er is ook een vrolijke parade. Tijdens Connecting People draait alles om het samenbrengen van mensen. Iedereen is welkom! Feest jij ook met ons mee?

Bekijk hieronder de aftermovie van de 2022 editie. 

Timetable

Activiteiten/workshops Tijdstip: tussen 12.00 - 17.00  (locatie: Esplanade)
Wordt nog ingevuld  
   
   
   
   

 

Podia

Parade

Neem deel aan de Parade tijdens Connecting People op 7 september! Het vertrek is om 12.30 uur vanaf de Esplanade en we keren om 14.00 uur terug. Het evenement loopt vrijblijvend door tot 17.00 uur. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen. Voorop de parade loopt Brassband GDFL.

Tijdens dit bijzondere evenement vieren individuen hun diverse achtergronden en identiteiten. 

Marktkramen

12:00 - 17:00

Tijdens Connecting People zijn er meer dan 35 levendige kraampjes vinden, vol met interessante hebbedingetjes en boeiende weetjes. Het is dé plek om verschillende culturen en perspectieven van dichtbij te ervaren. Daarnaast zijn er ook 10 kraampjes waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en lekkernijen uit verschillende landen.

Connecting Cultures

Toegankelijkheid

Bij Connecting People staat inclusiviteit centraal, waarbij het doel is dat iedereen zich welkom voelt en volop kan genieten. Het evenement is toegangkelijk voor iedereen. Toiletten bevinden zich bij Strand 22 en Flevoburen. Een prikkelarme ruimte in de Kunstlinie biedt rust en comfort voor mensen die behoefte hebben aan een ontspannen omgeving. En ook is er een gebarentolk aanwezig, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Wil je graag komen en heb je hiervoor een voorziening nodig die nog niet genoemd is? Laat het ons weten! Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Je kunt contact opnemen via diversiteiteninclusie@almere.nl

Connecting Cultures

Socialrun

Onderdeel van Connecting People is de Socialrun! Tijdens dit evenement leggen deelnemers wandelend, rennend, fietsend of skeelerend kilometers af, met volop interactie tussen deelnemers en publiek. Het draait om de verhalen die je deelt, de verbindingen die je maakt en de impact die je kunt hebben.

Of je nu een ervaren sporter bent of net begint, iedereen is welkom om deze unieke ervaring te beleven.

Aftermovie 2022 - Kom alvast in de stemming!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!