Almere Centrum Floriade Programma

Het jaar 2022 wordt een bijzonder jaar voor Almere. We hebben dan hopelijk de pandemie achter ons gelaten, maar het is ook het jaar waarin Floriade Expo 2022 plaatsvindt in de stad. Deze wereldexpo wordt elke tien jaar ergens anders georganiseerd en deze keer is de eer aan de jongste stad van Nederland. Dit evenement zal van 14 april t/m 9 oktober 2022 naar verwachting 2 miljoen bezoekers naar Almere brengen. Om te laten zien dat Almere bruist, is Almere Centrum op zoek naar artiesten, creatieven, organisaties, verenigingen en ondernemers, die willen helpen het jaar extra onvergetelijk te maken. 

Diverse bestaande en nieuwe podia in het centrum (maar ook elders in Almere) worden in 2022 opengesteld voor leuke optredens van creatieven, culinaire experts, muzikanten, artiesten, dansgroepen, sporters met sportdemo’s, lezingen, workshops, et cetera. Van creatieve ondernemers tot fruittelers; van solisten tot kleine gezelschappen en grote groepen; van amateurs met kwaliteit tot semi-professionals en echte toppers; van muziek, kunst en sport tot cultuur: iedereen krijgt in 2022 de kans om aan een lokaal, nationaal en internationaal publiek te laten zien, wat ze in huis hebben. Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren, wordt dan ook van harte uitgenodigd zich te melden. 

Het thema van Floriade Expo 2022 is ‘Growing Green Cities’ met als subthema’s: Feeding the city, Greening the city, Healthying the city en Energising the city. Almere Centrum heeft bovendien de eigen pijlers Jong, Eerlijk, Vindingrijk en Speels. Iedereen die denkt te kunnen bijdragen aan de activiteiten en programmering die gedurende het jaar plaatsvinden moet op de een of andere manier invulling geven aan deze groene en gezonde elementen. 

Meld je nu aan via onderstaand formulier!

FORMULIER