10x Biertje in Almere Centrum

Ontdek de gezelligste plekjes waar je een biertje kunt drinken in Almere Centrum. Natuurlijk kun je bij de meeste restaurants en cafés altijd terecht voor een ijskoude rakker. Maar deze selectie heeft net iets extra’s. Waardoor je vast en zeker blij zult zijn met deze tips.

Van kroegen waar meer dan 39 verschillende soorten bier worden geschonken tot aan restaurantjes waar je maandelijks kunt genieten van een nieuw biertje van de wisseltap. In Almere Centrum vind je bieren vanuit Almere maar ook biertjes vanaf de andere kant van de wereld. Ontdek jouw nieuwe stamkroeg met deze biertips! 

Café Den Enghel

Bij Café Den Enghel kun je terecht voor een gezellige babbel zonder gedoe. Maar ook voor een van de grootste bierkaarten van Almere Centrum, met niet minder dan 39 verschillende soorten speciaal bier! Er is hier dus zeker weten voor ieder wat wils. 

SOOF

Daar waar je voorheen vooral kon genieten van een ijskoud ijsje, kun je nu vooral genieten van een steenkoud biertje! Stap binnen bij de moderne bruine kroeg SOOF en je bent verzekerd van een gezellige avond!

Madame Jeannette

Droom weg met je gedachten naar de andere kant van de wereld terwijl je geniet van het Surinaamse Parbobiertje van Soulfoodbar Madame Jeanette. Je kunt kiezen uit een Parbo flesje, djogo en chiller. Allemaal rechtstreeks vanuit Suriname. 
Maak je ‘around the world’ experience helemaal af en bestel nog wat soulfood hapjes zoals cassave friet, nachos bakkeljauw, telo, bara of een van de vele soulvolle hoofgerechten. 

LOU streetfood bar

Bij Streetfood bar LOU is er met maar liefst 70(!) verschillende soorten bier ruime keuze voor iedereen. Bij Lou is 1 ding is dus zeker; voor iedere bierliefhebber is er keuze genoeg! 

De Bierfabriek

Natuurlijk mag de Bierfabriek niet in dit rijtje ontbreken. Bij de Bierfabriek brouwen ze hun bier op ambachtelijke wijze zelf. Middenin het restaurant zie je de ketels waarin het bier wordt gebrouwen staan, je kunt er niet omheen! Tap je eigen biertje aan de gezellige taptafel en wordt tapkoning of koningin van de avond! 

Hudson Bar & Kitchen

Weer eens wat anders dan een high tea; een high beer van Hudson Bar & Kitchen. Je krijgt drie gangen aan hapjes met bij iedere ronde een speciaalbiertje naar keuze. De biercollectie van Hudson Bar & Kitchen is erg ruim en de speciaalbier liefhebber kan hier zijn of haar hart zeker ophalen. 

Le Baron

Open de bierkaart van Grand Café Le Baron en ontdek een groot aanbod aan biertjes. Biertjes waar je misschien nog nooit eerder hebt gehoord of bieren die al jaren in jouw top 5 lijstje staan. Van Westmalle tot aan Brugse Zot en van Judas tot aan Kasteel er is vast voor ieder wat wils. Vraag ook eens naar het ‘bier van het moment’ en ontdek een nieuwe variant. 

Rosita’s

Van Almere naar Mexico en heel snel weer terug. Stap je binnen bij Rosita’s, dan is het net alsof je naar Mexico bent afgereisd. En dat proef je niet alleen terug in de gerechten, maar natuurlijk ook in de biertjes! Naast de bieren van de tap verkoopt Rosita’s ook biertjes met een Mexicaans tintje zo als Sol, Corona, Desperados, Negra Model en Dos Equis XXX. 

Café op 2

Café op 2 is dé creatieve hangout van Almere Centrum. Je kunt er terecht met lunch en diner, maar natuurlijk ook voor een lekker koud pilsje. Er is voor iedere pils liefhebber wat wils met het ruime aanbod aan biertjes op tap en fles. 

Nul36

Bij restaurant Nul36 kun je terecht voor de lunch, diner en een gezellige borrel. Zodra je bij Nul36 naar binnen loopt valt de muur met bier fusten gelijk op, en je weet direct; ‘ik ben op de juiste plek beland’. Van Brand en Heineken tot aan Lagunitas IPA en Affligem, voor iedere bierliefhebber is er een ruime keuze. En zeker voor de hele vriendengroep; scoor een bucket met sol en jullie borrel kan niet meer stuk. 

Tip van de redactie:

Kun je niet kiezen? Maak er dan gewoon je eigen kroegentocht van en zorg dat je op iedere locatie een ander soort biertje proeft. Maar… vergeet dan niet om tussendoor ook wat te eten ;).

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!