The local heroes van Almere Centrum

Naast warenhuizen, bekende merken en conceptstores, vind je in het centrum van Almere ook veel leuke speciaalzaken. Dit zijn 'the local heroes' van Almere: boetiekjes of vintage shops die je nergens anders vindt. Ze maken een bezoek aan de binnenstad extra bijzonder. 

Vintage juwelen 
Voor vintage sieraden of ambachtelijk gemaakte juwelen zijn Reclaimed Jewels en City Juwelier niet te missen hotspots. 

Multicultureel en spiritueel aanbod 
Ladonna begon als sieradenwinkel aan huis en is uitgegroeid tot een begrip op het gebied van edelstenen en New Age-producten. Voor de lekkerste authentieke roti-specialiteiten met dagverse ingrediënten moet je bij Roti-Mahal zijn. De huisgemaakte Masala, naar traditioneel familierecept van de eigenaren, is een bezoek meer dan waard. Supermarkt Malinka is een stukje Polen in Almere. In de schappen staan Poolse delicatessen en specialiteiten zoals Placki Ziemniaczane, Barszcz, Makowiec en Polskie Nalesniki. 

De leukste woon- en cadeauwinkels 
Wie op zoek is naar exclusief beddengoed of prachtige kussens voor de slaapkamer moet zeker even kijken bij Groenewoud. Voor unieke woonaccessoires en interieurstukken met een verhaal is de winkel van de succesvolle webshop Kaky een bezoek waard. Cadeau Chateau verkoopt bijzondere wooncadeaus en hebbedingen, door de eigenaren over de hele wereld ingekocht. 

Tijd voor koffie 
De lekkerste koffie, koffiespecialiteiten en huisgemaakt bonbons vind je bij koffie- en theespeciaalzaak bij DrewesThe Black Cockatoo, het eerste vegetarische en veganistische lunchcafé van Almere Centrum voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en iedereen die houdt van duurzaam en lekker eten en The Coffee Cat, het eerste kattencafé van Almere. 

In ‘036 winkeltjes’ vind je een selectie van deze local heroes en een handige plattegrond zodat shoppers precies weten waar ze moeten zijn. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij VVV Almere en online te bekijken. Zelf ook leuke winkeltjes ontdekt? Deel jouw favoriete shops, mooiste producten en gezelligste momenten op Instagram met #036winkeltjes

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!