De leukste vega(n) hotspots

Ben jij vegetarisch of wil je graag minder vlees eten? In Almere Centrum zijn meerdere vegetarische opties te vinden. Zo is er een vega(n) lunchcafe en staat er op bijna elke kaart wel een vega(n) optie. Vind jij het moeilijk om een plekje uit te zoeken? Ontdek deze vega hotspots in Almere Centrum! 

Vegetarian Café The Black Cockatoo 

The Black Cockatoo heet niet voor niets ‘vegetarian cafe’. Als vegetariër en veganist kun je hier echt je hart ophalen. De menukaart verandert regelmatig dus je hoeft niet altijd hetzelfde te eten. Zo proef je hier gerechten die ontzetten veel lijken op: een croissantje met ‘zalm’, een ‘kapsalon’ en ‘bitterballen’, maar dan allemaal vegan. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en af en toe ook diner. 

Vegan Berenfriendly 

Restaurant de Beren is onlangs uitgeroepen tot meest vegan vegan-friendly keten. Om dat te vieren serveren zij sinds maart 2019 extra veel vegan-friendly-food. Naast de 100% vegetarische burger zijn nu alle burgers en de saté in vega(n) variant te verkrijgen. 

Bagels & Beans 

Bij Bagels & Beans kun je terecht voor de lekkerste bagels met vegetarisch beleg. Er is voor ieder wat wils met de paddoburger van champignons, hummus, awesome prana, diverse chreamcheese toppings en de bospaddenstoelen kroketjes. Ook kun je qua drankjes hier goed terecht met de ruime keuze uit soorten melk zoals haver, kokos en sojamelk. 

Vegan pizza bij Woodstone 

Ben jij een pizzalover in hart en nieren? Dan kun je met de vegan & vega pizza’s van WOODSTONE vast je geluk op! Probeer eens de vega Farnese met geitenkaas, balsamicosiroop, babyspinazie, gecarameliseerde uitjes en pestrodressing. Of ga voor de risotto fungi of een lekkerse vega salade.  

Burgers, burgers and burgers bij Hudson 

Houd jij echt van burgers? Dan ben je vast dolblij als je hoort dat Hudson Bar & Kitchen nu ook de Beyond Burger serveert, een 100% vegan burger met beyond vlees (net echt). Ook kun je hier alle burgers standaard is vegetarische optie bestellen.  

ay ay ay Rosita’s 

Dol op mexicaanse hapjes en gezelligheid? Tijd om bij Rosita’s naar binnen te springen! Van bijna alle hoofdgerechten is wel een vegetarische optie te maken. Ga voor de fajita’s met groenten, vega burrito’s of enchilada’s. En vergeet vooral de nacho’s niet! 

Vega bij Nul36 

De menukaart van Nul36 verandert regelmatig en daardoor heb je het hele jaar door de lekkerste opties om vegetarisch te eten. Kies voor een lekkere ravioli ratatoille, blini's met paddenstoelen, salade of de vegetarische Gua Bao's tijdens de lunch! De kaart van Nul36 wordt regelmatig aangepast. 

Kun je niet kiezen?  

Ook voor je gewone boodschappen kun je in Almere Centrum terecht als het gaat om gezonde en vegetarische opties. Breng eens een bezoekje aan Ekoplaza. Heb je hulp nodig? Het personeel helpt je graag om de juiste vleesvervanger te vinden.