Aandacht voor duurzaamheid tijdens Black Friday in Almere Centrum

Almere Centrum, 14 november 2022– Op vrijdag 25 november is het Black Friday. Een fenomeen dat uit de VS is overgewaaid. Daar wordt de dag na Thanksgiving traditioneel de start van de kerstperiode ingeluid met spectaculaire uitverkopen. Ook in Nederland is Black Friday inmiddels vaste prik en Almere Centrum blijft niet achter. Veel winkels blijven bovendien langer open waardoor er tot 21.00 uur koopjes en kortingen kunnen worden gescoord. Dit jaar is er extra aandacht voor duurzaamheid met tips en acties om Black Friday groener te kleuren.

Koopjesdag

Flink wat winkels in Almere Centrum hebben hun eigen bijzondere aanbiedingen en kortingen waarmee ze inspelen op deze populaire koopjesdag. Hierbij kan gedacht worden aan flink prijsvoordeel, combinatiedeals, cadeaus bij aankopen en nog veel meer. Alle acties worden verzameld op de website www.almerecentrum.nl/blackfriday en gedeeld via de social mediakanalen van Almere Centrum. Zo kunnen mensen thuis alvast bepalen van welke deals ze willen profiteren.

2022/fotoshoot Eljee Bergwerff

Swap ‘till you Drop

In de voormalige Brunawinkel aan Forum 7 wordt van 25 t/m 27 november een kledingruilbeurs ingericht. Vanaf 17 november kan bij Second Aesthetics en Moon & Roos gebruikte kleding worden ingeleverd in ruil voor een voucher. Daarmee kan op alle drie de dagen van het Black Fridayweekend een ander vintage kledingstuk worden uitgezocht bij de kledingruilbeurs op het Forum 7. Op de kledingruilbeurs kan ook rechtstreeks kleding worden ingebracht in ruil voor een ander kledingstuk. De kleding die na afloop overblijft wordt door Almere Centrum gedoneerd aan Zending over Grenzen.

Green Friday

Om samen met de bezoekers de druk op het winkelgebied en het milieu te verminderen, deelt Almere Centrum op een blog tips en groene ideeën. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat recent de modernste fietsenstalling van Nederland is geopend bij station Almere. Een bezoek met de fiets, in plaats van met de auto, wordt zo wel heel eenvoudig. Ook worden op het blog winkels in het zonnetje gezet die de meest prachtige vintage en tweedehands spullen verkopen. Voorbeelden hiervan zijn Reclaimed, Second Aesthetics, Used Products, Het Beeldverhaal en Game Mania, waar je ook tweedehands games kunt vinden. Bezoekers vinden hier ook tips voor horecagelegenheden waar speciale aandacht is voor vega(n) gerechten op het menu.

Katoenen shopper

Klantenkaarthouders kunnen de sier maken met een katoenen shopping bag met leuke afbeeldingen van hun favoriete shopbestemming Almere Centrum.Op vertoon van hun klantenkaart kunnen ze tijdens Black Friday op 25 november bij VVV Almere hun gratis tas komen halen, zolang de voorraad strekt (op = op).

Een volledig overzicht van alle deelnemende winkels en organisaties in Almere Centrum en hun acties staat op www.almerecentrum.nl/blackfriday

Over Almere Centrum

Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit zo’n 400 winkels en horecagelegenheden. Niet voor niets is Almere Centrum uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. Bezoekers kunnen bovendien gebruik maken van gratis wifi door het hele winkelgebied. Hier misschien P&C aan toevoegen in ruil voor iets anders?

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend. 

Almerecentrum.nl 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!