Terrassenseizoen in Almere Centrum van start met bruisend weekend vol entertainment

Almere Centrum, 11 april 2024 – In het weekend van 20 en 21 april gaat het terrassenseizoen weer van start in Almere Centrum. Speciaal voor deze gelegenheid staat er een levendig weekend vol muziek, mode, dans en cultuur op het programma.

Live muziek
Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers van Almere Centrum genieten van live muziek en optredens. Van 12.00 uur tot 17.00 uur treden er op diverse terrassen aan onder andere de Grote Markt, het Belfort, de Esplanade en het Stationsplein artiesten en acts met een afwisselend repertoire op. Er zijn ook verschillende straatartiesten die het winkelend publiek verrassen met optredens. 

Duurzame modeshow
Om 14.00 start op het Stationsplein een bijzondere modeshow. Ontwerpster Mia Stik, van ontwerpatelier MiJa in broedplaats de Steiger, laat met 20 modellen de meest uiteenlopende circulaire mode zien. De catwalk loopt vanaf het Stationsplein door de Stationstraat.

City Terminal Market
De Citadel wordt deze dag omgetoverd tot een unieke markt. Hier kunnen sneakerliefhebbers en adepten dan de urban straatcultuur hun hart ophalen. Er is een scala aan sneakers, kleding en meer te koop. Ook bijzondere en zeldzame sneakers zijn er te vinden en eigen sneakers kunnen worden geruild. De kramen en de randprogrammering met muziek zijn zorgvuldig geselecteerd door kledingwinkel OKO Maison, Now’s The Time en lifestylemerk Based Universe.

Openluchtbioscoop
Culturele hotspot Now’s The Time nodigt het publiek uit om ’s avonds van 20.00 tot 23.00 uur te komen genieten van een openluchtbioscoop op het Belfort. Ze hebben filmcurator Jordan gevraagd om een bijzondere of spraakmakende film te selecteren. Jordan organiseert vaker filmavonden bij Now’s the Time onder de noemer NTT&Friends.

Voetjes van de vloer
Verschillende dansscholen laten op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur hun beste moves zien. Wie zelf de heupen los wil gooien moet om 14.00 op de Grote Markt zijn. Dansschool U Can Dance nodigt iedereen uit mee te doen met een spetterende Salsasessie.

Winactie en fotowedstrijd
Om het terrassenseizoen te vieren verloot Almere Centrum restaurantvouchers waarmee winnaars lekker kunnen gaan eten in één van de vele gezellige eetgelegenheden in de stad. En wie zichzelf op zaterdag 20 april of zondag 21 april op een foto vastlegt op één van de gezellige terrassen, maakt kans op een uitgebreid dagje uit in Almere Centrum, compleet met VVV-bon t.w.v €150,-, een diner voor twee bij Geonbae en twee kaartjes voor een film naar keuze in Kinepolis, inclusief drankje en popcorn.

Meedoen aan de winacties of alles te weten komen over de programmering tijdens het weekend van 20 en 21 april? Bekijk het volledige programma!

Over Almere Centrum

Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages.

Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt.

De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet

Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied.

Almerecentrum.nl

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!