Kilootje doen?

De naam verklapt het al. Bij Aardappelen op de markt kun je op woensdag en zaterdag 3 verschillende soorten aardappels kopen. Je hebt stevige, kruimige en afkook aardappels. Daarnaast heb je nog 365 verschillende rassen. Bij Aardappelen op de markt hebben ze 15 verschillende rassen. Peter Lucke, medewerker, weet precies welke ras je waarvoor het best kunt gebruiken. Als je zelf aardappel pure wil maken heb je andere ras aardappels nodig dan wanneer je gebakken krieltjes wil eten. Voor elke gerecht heb je een aparte aardappel. De kraam bestaat al 40 jaar en staat ook al 40 jaar op de markt in Almere.

Over het algemeen komen de aardappels uit Noord Holland, Zeeland en Frankrijk. In  april/mei worden ze geïmporteerd uit Spanje en Malta komen. Zelf vindt Peter de Spaanse aardappel het lekkerst. Deze hebben dan een zonnetje en de warmte gehad en hebben een goede smaak.

Naast de aardappelen kun je hier ook knoflook, uien en peulvruchten kopen. Peulvruchten zijn in de winter erg populair. Ze worden gemaakt om bruinenbonensoep te maken of bijvoorbeeld erwten- of linzensoep. In totaal kun je kiezen uit 10 verschillende peulvruchten. Deze peulvruchten zijn in de zomer niet te koop omdat ze dan niet gegeten worden.

De zoete uien worden vaak gebruikt om uiensoep en hachee te maken. Ook kun je hier een rode ui en sjalot kopen. Naast de uitjes koop je bij Aardappelen op de markt ook Franse knoflook, Chinese knoflook  en Hollandse knoflook. De Hollandse knoflook vindt Peter het aller lekkerst omdat deze vers is. Het is een natte knoflook, deze zijn dus nog niet gedroogd. Deze knoflook is een echt seizoen product en kun je na januari waarschijnlijk niet meer kopen. Maar naast de linzen en de Hollandse knoflook is alles het hele jaar te vergrijgen.

Bij Aardappelen op de markt hebben ze veel verstand van de producten en kunnen ze je persoonlijk advies geven. Aardappel in de supermarkt worden gewassen, terwijl aardappels kunnen daar niet tegen. De smaak gaat daardoor achter uit. Bij de aardappelen op de markt gebeurd dit niet. Daarnaast vindt je hier ook aardappelen die je nergens anders vindt, zoals de Oeraardappel.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!