Wat mag het zijn?

Voor een goed stuk vlees ga je naar Eddy Wernsen op de markt in Almere Centrum.

Hij verkoopt rund, kalf, paard en lams vlees. Niet al het vlees wat in de vitrine ligt komt van de slagerij, Eddy heeft namelijk bij hem thuis runderen rondt lopen. Deze runderen zullen uiteindelijk ook op de markt liggen. Het vlees is dus super vers, natuurlijk en verantwoord. Alles van een dier wordt verkocht, dus je moet niet verbaasdopkijken als je een varkenskop, hart, tong, lever en endeldarmen ziet liggen. Naast deze stukken vlees verkopen ze ook gehaktballen, gegaarde spareribs en de overheerlijke biefstuk en ribeye. Wat leuk om te weten is dat ze de marinade van de spareribs zelf maken. De ribs worden op maandag gemarineerd en donderdag gegaard. Zo hebben ze dus lekker lang in de marinade gezeten.

Ook is het mogelijk om deze kraam heerlijke vleeswaren te halen wat voor je neus gesneden wordt. Leverworst, salami, grillworst en ga zo maar door. Maar ook haal je bij De Marktslager filet american en verschillende salades die onder andere lekker zijn op toastjes.

De kraam bestaat nu al 25 jaar en sinds 10 jaar staan ze in Almere Centrum. In het begin alleen op woensdag, maar sinds 4 jaar ook op zaterdag. Gemiddeld staan ze met 5/6 man op de markt. Eddy is slager van beroep en heeft meerdere vakdiploma’s. Nog steeds staat hij elke keer met veel plezier op de markt.
Welk vlees het populairst is? Dat hangt af van het seizoen. In de zomer valt het BBQ vlees goed in de smaak. Ze bieden een compleet aanbod aan BBQ specialiteiten. In de winter zijn vooral het stoofvlees en de rookworsten favoriet. Eddy zelf is echt fan van rundvlees. Hij raadt de rib eye dan ook aan iedereen aan. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!