Wat mag het zijn?
-
De Marktslager
Voor een goed stuk vlees ga je naar Eddy Wernsen op de markt in Almere Centrum.
Eddy verkoopt rund-, kalfs-, paarden- en lamsvlees. Niet al het vlees dat in de vitrine ligt, komt van de slagerij. Eddy heeft namelijk bij hem thuis runderen rondlopen, die uiteindelijk ook op de markt verkocht worden. Het vlees is dus supervers, natuurlijk en verantwoord. Alles van het dier wordt gebruikt, dus je moet niet verbaasd opkijken als je een varkenskop, hart, tong, lever of endeldarmen ziet liggen. Naast deze stukken vlees verkopen ze ook gehaktballen, gegaarde spareribs en natuurlijk de overheerlijke biefstuk en ribeye. Leuk om te weten: de marinade van de spareribs maken ze helemaal zelf. De ribs worden op maandag gemarineerd en op donderdag gegaard, zodat ze extra lang in de marinade hebben gelegen en heerlijk van smaak zijn.
Bij deze kraam kun je ook terecht voor heerlijke vleeswaren die vers voor je neus worden gesneden. Denk aan leverworst, salami, grillworst en nog veel meer. Daarnaast vind je bij De Marktslager ook filet americain en verschillende salades, perfect voor op een toastje.
De kraam bestaat inmiddels al 25 jaar en staat sinds 10 jaar op de markt in Almere Centrum. In het begin stonden ze er alleen op woensdag, maar sinds vier jaar ook op zaterdag. Gemiddeld werken er vijf tot zes mensen bij de kraam. Eddy is een echte vakman met meerdere slagersdiploma’s en staat nog steeds elke keer met veel plezier op de markt.
Wat het populairste vlees is, hangt af van het seizoen. In de zomer valt het BBQ-vlees goed in de smaak – ze bieden dan een compleet assortiment aan barbecue-specialiteiten. In de winter zijn vooral het stoofvlees en de rookworsten favoriet. Eddy zelf is groot liefhebber van rundvlees en raadt iedereen de ribeye aan.