De lekkerste churros en meer!

Heb jij ooit in Spanje of Portugal traditionele snacks gegeten en wil je eigenlijk super graag terug zodat je die nog een keer kunt eten? Dan is er goed nieuws! Je hoeft niet helemaal terug naar Spanje of Portugal, je kunt namelijk ook gewoon naar de markt in Almere Centrum komen. Elke zaterdag verkoopt The Churros Company heerlijke Spaanse en Portugese producten.

Hoofdzakelijk Churros, maar ook andere lekkernijen zoals de populaire Bola de Madrid. Dit is een berlinerbol die gevuld is met banketbakkersroom in plaats van jam. Als je je ogen dicht doet is het net alsof je in Portugal of Spanje bent. Dit lekkere hapje wordt zelf gemaakt, net als de Tortas de azeito wat een soort cakerolletje is. Dit is het gebak van de liefde en maakt je gelukkig. Naast de zelfgemaakte hapjes kun je hier ook onder andere olijfolie, sambal, kaas en worst uit Portugal en Spanje kopen.

Antonio is de eigenaar en heeft 24 jaar in Spanje gewoond. Toen hij naar Nederland verhuisde miste hij de lekkernij van daar zo erg. In Nederland kon hij de producten niet vinden, daarom besloot hij om het zelf te gaan maken of importeren. Dankzij hem kunnen we dus als nog genieten van de traditionele hapjes.
Churros is typisch Spaans en zijn gefrituurde deegstengels. Het deeg wordt gemaakt met een zelfgemaakt recept die niemand anders heeft. De deeg wordt in de persmachine gedaan en gefrituurd. Dit gebeurd op de markt, dus je kan goed zien hoe jouw churros klaar worden gemaakt. Na het frituren kun je er voor kiezen om er kaneel en poedersuiker over heen te doen. In Portugal doen ze kristalsuiker er op, maar in Antonio weet dat het in Nederland gegeten wordt met poedersuiker en gebruikt daarom ook poedersuiker. Ook kun je hier vanaf het voorjaar tot en met oktober smoothies en ijs kopen. Met deze ijsjes en smoothies kom jij de warme dagen wel door. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!