Heerlijk vers fruit

Kros Groenten & Fruit is een echt familie bedrijf. Op dit moment is Adri de eigenaar, hij heeft de kraam 3 jaar geleden overgenomen van zijn vader en moeder en werkten sinds zijn 16e levensjaar al op de markt. Adri zijn zoon werkt nu ook bij hem op de markt en als hij de markt later overneemt is hij de 3e generatie. In totaal bestaat de kraam al 70 jaar en sinds 2002 staat de kraam al in Almere Centrum.
Elke woensdag staan het team van Kros Groenten & Fruit met 4 medewerkers klaar om er voor te zorgen dat iedereen voorzien is van genoeg groenten en fruit. Wat voor fruit en groenten je vindt bij Kros Groenten & Fruit is vooral afhankelijk van het seizoen. Alhoewel dit ook steeds minder het geval is, je kunt het meeste groenten en fruit namelijk gedurende het hele jaar kopen. Zo kon je vroeger alleen de raapstellen in het voorjaar halen, maar nu ook in het najaar.
In de winter zijn de mandarijnen en granaatappels het best en in de zomer juist de aardbeien, kersen en pruimen juist het beste zijn. De aardbeien zijn in de winter ook nog wel te koop, maar dan is er minder aanbod.

De meeste groenten van Kros Groenten & Fruit is afkomstig van Nederlandse bodem. Maar bij Kros Groenten & Fruit hebben ze bijvoorbeeld kersbonen uit Nederland, maar ook uit Marokko. Het verschil tussen deze twee is duidelijk zichtbaar. Als je op de markt bent moet je hier naar vragen, dan kun je het verschil met eigen ogen zien.

Daarnaast haal je hier ook 3 verschillende soorten bieten: gele-, rode- en oranjebieten en 8 verschillende soorten appels zoals Pinklady en Jonagold.
Elke week heeft Kros Groenten & Fruit een andere actie. Deze actie is niet te missen. Het wordt namelijk luid en duidelijk over de markt geschreeuwd. Wel zo handig, vind je niet?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!