Grillen & Smullen, wie kent het niet?

Grillen & Smullen, wie kent het niet? Michel is sinds 2009 de eigenaar van deze grillwagen. Sinds ongeveer 2012 staat hij elke woensdag in Almere. Je haalt hier alle delen van de kip. Vleugeltjes, poten, organen, kipfilet, fileerdij, drumsticks en ga zo maar door. Het vlees is afkomstig van Nederlandse boeren. Het zijn geen plofkippen en het vlees is niet gevuld met water. Het bestaat uit 100% kip.

Om 04.00 uur moet het team van Grillen & Smullen al opstaan zodat ze in de ochtend de kippen op kunnen halen bij de slager en ze dezelfde dag nog te koop zijn op de markt. Als ze zijn aangekomen op de markt worden er ook nog voorbereidingen gedaan. Er worden zakjes gevuld met bijvoorbeeld een kilo looppoten of vleugels. Sommige stukken van de kip zijn al gekruid en klaar om gebraden te worden.
Van kip kun je heerlijke gerechten maken. De looppoten worden bijvoorbeeld gebruikt voor soep en de kipfilet voor kipsaté. Anna is een medewerker bij Grillen & Smullen en geniet heel erg van de kippendij, deze is sappig en mals. In totaal staan ze met 2 personen op de markt. Niet Alleen in Almere kun je deze kraam vinden, maar ook in bijvoorbeeld Amersfoort en Spakenburg.

  • Martkraam vrouw op markt in Almere Centrum
  • verse kip op de markt in Almere Centrum

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!