Vers groente en fruit

Groenten en fruit is niet alleen heel gezond, maar ook heel lekker. Bij Janssen heb je keus uit heel veel verschillende soorten groenten en fruit van over de hele wereld.

Elke woensdag staan ze in Almere Stad met 7 personen en op zaterdag met maar liefst 13 personen. Zoveel mensen zijn er ook wel nodig, want er moet van alles gebeuren. De kraam moet er goed uit zien. Johan, de eigenaar, vindt het namelijk de presentatie van de kraam belangrijk. Niet alleen tijdens de markt, maar ook voor dat de markt begint zijn ze al druk aan het werk. Het groenten en fruit wordt meestal één of twee dagen voor dat de markt begint opgehaald. Grotendeels wordt het ingekocht bij de importeurs. Van veilingen zijn er steeds minder, als ze er naar toe gaat is het meestal in Breda of Rotterdam. De veilingen zijn niet altijd in de ochtend, soms beginnen ze pas in de middag. Zo worden de appels en peren ingekocht in Geldermalsen, de Betuwe. Om 6.30 uur zijn ze al op de markt met al het groenten en fruit en daar worden ze in zakjes verpakt en de kraam voorbereidt.  

Bij Janssen weten ze goed wat op dit moment actueel is doordat ze dagelijks bij de importeurs komen, ze hebben korte lijnen. Ze zien rechtstreeks wat er binnen komt en hebben daar door meer kennis over de handel. Het leven van de markt is er bij Johan met de paplepel ingegoten. Het is een echt familiebedrijf. Het leukste van de markt vindt Johan de mensen en de producten. Zijn eigenfavoriete fruitsoort is de aardbij. Deze is bijna het gehele jaar rond te koop. Er zijn steeds minder seizoensgebonden producten. In de winter kun je bijvoorbeeld kaki fruit kopen terwijl je in de zomer juist persikken, kersen en nectarines kunt kopen.
De avocado’s zijn tegenwoordig erg populair, deze zijn de laatste tijd veel in het nieuws en worden er veel recepten online gezet waarbij dit product gebruikt wordt. Dit was Janssen opgevallen en daardoor liggen ze nu met grote voorraad op de markt.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!