Eitje erbij?

Vanaf het jaar 2000 staat Ring op de markt in Almere scharreleieren, vrije uitloop eieren en biologische eieren te verkopen. Dit doet hij op woensdag en op zaterdag.

De eieren hebben allemaal een verschillende maat. Zo zijn er hele kleine, maar ook hele grote eieren. De kleinste eieren die hij verkoopt zijn kwarteleitjes en de grootste zijn de XL eieren. Op een dag worden er zo een 10.000 eieren meegenomen om verkocht te worden. Dat zijn nogal wat eieren! Niet alle 10.000 eieren worden verkocht, de eieren die overblijven worden de volgende marktdag als eerste verkocht.

Wist je dat: er op eieren een code zit waardoor je de eieren kunt herkennen en onderscheiden? Als er een 2 op de ei staat is het bijvoorbeeld een scharrelei. Alle eieren komen direct van de eierboer en hoeven niet eerst langs een groothandel, hierdoor zijn de eieren lekker vers.

Ring is iedere woensdag en zaterdag te vinden op de markt in Almere Centrum. Op woensdagen staat hij vaak alleen en op zaterdag staat hij gezellig samen.
Op de markt heb je veel contact met de mensen en ben je altijd buiten, dit komt goed uit aangezien Ring een buitenmens is. Hij is altijd al bezig geweest met het verkopen van eieren. Vroeger deed hij dit door langs winkels te gaan om eieren te verkopen, tegenwoordig doet hij dat niet meer en verkoopt hij alleen nog de eieren op de markt.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!